ایرانیان جهان

آخرين مطالب

تحولات اوکراین|مسکو به توافقی غیرقابل نقض با کی‌یف نیاز دارد ایالات متحده آمریکا

تحولات اوکراین|مسکو به توافقی غیرقابل نقض با کی‌یف نیاز دارد
  بزرگنمايي:

ایرانیان جهان - عدم دریافت سیگنالی در مسکو از سوی تیم ترامپ درباره اوکراین، نقش آشکار ناتو در حملات موشکی به عمق خاک روسیه، کمک مالی فرانسه، لیتوانی و دانمارک به صنایع نظامی اوکراین و نتیجه عدم همراهی گرجستان با سیاست غرب، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند. - اخبار بین الملل -
به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، "سرگئی لاوروف" وزیر امور خارجه روسیه، در مصاحبه‌ای درباره نتایج سال 2024 پایان سال اعلام کرد که حفظ وضعیت غیرمتعهد اوکراین همچنان از اهداف تعیین شده برای عملیات نظامی ویژه روسیه است.
وی با اشاره به اینکه در خصوص هشدارهای ما درباره غیرقابل قبول بودن عضویت اوکراین در ناتو با هرگونه پیکربندی سرزمینی، به نظر می‌رسد که در میان اعضای این ائتلاف اتفاق‌نظر وجود ندارد، افزود: «از آنجا که گسترش چندین ساله ناتو یکی از دلایل اصلی بحران اوکراین بوده، تضمین وضعیت غیرمتعهد اوکراین برای روسیه اهمیت زیادی دارد.»
لاوروف تأکید کرد: «مسلماً ما از پیشنهادات تیم رئیس‌جمهور منتخب آمریکا درباره به تعویق انداختن عضویت اوکراین در ناتو به مدت 20 سال و استقرار نیروی حافظ صلح از سوی بریتانیا و اتحادیه اروپا در اوکراین مطرح شده‌اند، راضی نیستیم.»
وزیر خارجه روسیه با یادآوری اینکه مسکو هیچ سیگنال رسمی از سوی ایالات متحده درباره حل‌وفصل بحران اوکراین دریافت نکرده، توضیح داد: «تا 20 ژانویه و برگزاری مراسم تحلیف، دونالد ترامپ در جایگاه "رئیس‌جمهور منتخب" قرار دارد و تمامی سیاست‌ها در تمامی حوزه‌ها توسط رئیس‌جمهور کنونی، جو بایدن، و دولت او تعیین می‌شود. تنها آن‌ها مجاز به ارتباط با روسیه به نمایندگی از آمریکا هستند. این ارتباطات به صورت موضعی همچنان وجود دارد، اما بحثی درباره مذاکرات اوکراین در این تماس‌ها صورت نمی‌گیرد.»
لاوروف با اشاره به مصاحبه اخیر ترامپ با مجله «تایم» گفت: «اگر به مصاحبه‌های ترامپ و اطلاعات درز کرده نگاه کنیم، او درباره "منجمد کردن" درگیری‌ها در خطوط تماس و انتقال مسئولیت کمک به اوکراین به کشورهای اروپایی صحبت می‌کند. البته مسکو آماده مذاکره درباره حل و فصل بحران اوکراین است، ولی توافقات باید غیرقابل نقض باشند. من به نوبه خود تأکید می‌کنم که تنها توافقاتی برای مسکو قابل‌ قبول خواهد بود که قابل‌ اعتماد، الزام‌آور حقوقی و با هدف رفع دلایل اصلی درگیری باشند و در آن‌ها مکانیزمی برای جلوگیری از نقض توافقات تضمین شده باشد.»
در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و چهل و یکمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ناتو در حملات موشک‌های دوربرد به روسیه مشارکت دارد
وزیر امور خارجه روسیه به ناتو که در حملات به منطقه کورسک و شلیک موشک‌های دوربرد به عمق خاک روسیه مشارکت دارد، پیشنهاد کرد: «پیش از آنکه مسکو را به تشدید تنش متهم کند، ابتدا در آینه به خود نگاه کند».
سرگئی لاوروف، در خصوص اتهامات غرب مبنی بر تشدید درگیری‌ها توسط روسیه به دلیل استفاده احتمالی از نیروهای کره شمالی گفت: «ما بارها این جنجال‌ها که به طور مداوم از سوی غرب دامن زده می‌شود، را توضیح داده‌ایم. اخیراً اطلاعات گمراه‌ کننده حتی تهاجمی‌تر شده‌اند. پاسخ به این اتهامات می‌تواند به طور خلاصه با استفاده از ضرب‌المثل معروف روسی باشد: "این دزد است که کلاهش آتش گرفته."»
وی ادامه داد: «کسانی که روسیه را به چیزی متهم می‌کنند، باید ابتدا به خود در آینه نگاه کنند. نیروهای نظامی و مزدوران ناتو به‌طور آشکار در برنامه‌ریزی و اجرای عملیات نظامی در کنار نیروهای مسلح اوکراین همکاری دارند. ناتو در حملات به منطقه کورسک و شلیک موشک‌های دوربرد به خاک روسیه دخیل است. رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین در سخنرانی‌های اخیر خود به وضوح به این موضوع اشاره کرده است. بنابراین، درباره چه نوع تشدید تنشی از سوی ما صحبت می‌شود؟»
وزیر خارجه همچنین تاکید کرد که در شرایط جنگ اطلاعاتی نمی‌توان از نمایندگان کشورهای غربی انتظار بی‌طرفی داشت و مسکو به طور منطقی و آرام به ادعاهای ضدروسی غرب پاسخ خواهد داد.
روسیه در «نشست صلح» شرکت نخواهد کرد
سرگئی لاوروف تاکید کرد که روسیه قصد ندارد در «نشست صلح» شرکت کند یا به اظهارات ولودیمیر زلنسکی توجهی نشان دهد.
وزیر خارجه روسیه گفت: «پیش‌بینی اینکه اظهارات زلنسکی درباره ناتوانی در بازگرداندن اراضی از دست رفته با زور به چه معناست، غیرممکن است. او دائماً ادعاهایی را مطرح می‌ کند که صادقانه بگویم، دیگر این اظهارات را دنبال نمی‌کنیم. ما به اظهارات باور نداریم، بلکه به واقعیت‌ها اعتماد می‌کنیم، به‌ویژه زمانی که صحبت از مقامات کی‌یف باشد.»
لاوروف تأکید کرد: «من بارها توضیح داده‌ام که روسیه قصد شرکت در "نشست صلح" را ندارد، حتی اگر دعوت‌نامه دریافت کنیم.»
وی توضیح داد که کی‌یف همچنان از بازگرداندن «تمامیت ارضی اوکراین» در مرزهای سال 1991 و خروج نیروهای روسیه از این مناطق صحبت می‌کند. «این هدف در "فرمول زلنسکی" گنجانده شده است. در ماه اکتبر، جلساتی برای آماده‌سازی دومین "نشست صلح" برگزار شد و ظاهراً می‌خواهند روسیه را دعوت کنند تا به ما اولتیماتومی ارائه دهند. مسلماً ما در چنین نشستی شرکت نخواهیم کرد.»
قصد ترامپ برای وادار کردن اوکراین به توافق صلح با روسیه، بدون ارائه تضمین‌های امنیتی
روزنامه «فایننشال تایمز» پیش از مراسم تحلیف رئیس‌جمهور جدید آمریکا، دونالد ترامپ، پیش‌بینی کرده است که او ممکن است اوکراین را به امضای توافقامه صلحی با روسیه وادار کند، بدون آنکه هیچ تضمین امنیتی به اوکراین ارائه دهد.
این نشریه معتقد است که چنین اقدامی می‌تواند تغییرات قابل توجهی در روند درگیری نظامی در اوکراین ایجاد کند، به خصوص که ترامپ هشدار داده که کمک‌های نظامی آمریکا به کی‌یف نیز کاهش خواهد یافت.
در گزارش این روزنامه آمده است: «ترامپ اوکراین را به توافق صلح وادار می‌کند، بدون آنکه این توافق با تضمین‌های امنیتی از سوی آمریکا همراه باشد. او ممکن است برای رسیدن به توافق صلح تحریم‌ها علیه روسیه را کاهش دهد و حتی خوشحال خواهد بود که با پوتین دیدار و گفتگو کند.»
نویسندگان مقاله بر این باورند که ترامپ، به عنوان یک تاجر که به درگیری‌های نظامی علاقه‌ای ندارد، ممکن است تمرکز خود را بر معاملات بزرگ با روسیه و چین معطوف کند و این مسئله قطعاً به نفع مقامات کی‌یف نخواهد بود.
وزیر دفاع اوکراین: بیش از 150 میلیون یورو از سه کشور اروپایی دریافت کردیم
رستم عمروف، وزیر دفاع اوکراین اعلام کرد که کی‌یف بیش از 150 میلیون یورو برای حمایت از مجتمع نظامی-صنعتی اوکراین از کشورهای فرانسه، لیتوانی و دانمارک دریافت کرده است.
وزیر دفاع اوکراین شب گذشته در کانال تلگرام خود در این باره نوشت: «اوکراین بیش از 150 میلیون یورو (معادل 6.5 میلیارد گریونا) برای تأمین مالی مجتمع نظامی-صنعتی خود از دانمارک، فرانسه و لیتوانی دریافت کرده است.»
به گفته او، از این مبلغ، 111 میلیون یورو برای تقویت نیروهای مسلح اوکراین با تسلیحات جدید، 29 میلیون یورو برای بهبود امنیت و دفاع اوکراین و 10 میلیون یورو برای توسعه مجتمع نظامی-صنعتی اوکراین اختصاص داده خواهد شد.
عمروف افزود که این بودجه برای تولید موشک‌ها، پهپادها و سیستم‌های توپخانه‌ای استفاده خواهد شد.
در اوایل ماه دسامبر، رستم عمروف اعلام کرده بود که دولت اوکراین برای حمایت از مجتمع نظامی-صنعتی خود به کمک اضافی بیش از 11 میلیارد دلار از غرب نیاز دارد. به گفته وی، در مجموع، برای حفظ ظرفیت تولید تسلیحات نظامی، 25 میلیارد دلار مورد نیاز است. وی همچنین به قصد کی‌یف برای همکاری با شرکای اروپایی در زمینه «تولید مشترک و سرمایه‌گذاری» و مشارکت در حوزه‌های مختلف مجتمع نظامی-صنعتی خارج از کشور اشاره کر د.
احتمال برکناری دو مقام نظامی عالی‌رتبه دیگر در اوکراین
ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به طور علنی از «اتخاذ تصمیمات مهمی در حوزه پرسنلی» خبر داد. او در یک پیام ویدیویی خطاب به مردم اوکراین اعلام کرد که این تصمیمات «به زودی» اعلام خواهند شد، اما جزئیات بیشتری در این زمینه ارائه نکرد.
در شبکه‌های اجتماعی داخلی، گمانه‌زنی‌هایی مطرح شده است که کیریل بودانوف، رئیس اداره اطلاعات وزارت دفاع اوکراین، که بنا بر شایعات، از مخالفان قدیمی زلنسکی است، ممکن است سمت خود را از دست بدهد.
سناریوی دوم احتمال برکناری الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین را مطرح می‌کند. برخی تحلیل‌گران حتی احتمال می‌دهند که در ادامه حذف مقامات نظامی اوکراینی، هر دو نفر ممکن است از سمت‌های خویش کنار گذاشته شوند. 
اسلواکی: بروکسل باید به تصمیم کی‌یف در مورد ترانزیت گاز روسیه توجه کند
روبرت فیتسو، نخست‌وزیر اسلواکی، از رهبران اتحادیه اروپا خواست تا به تصمیم دولت اوکراین درباره توقف ترانزیت گاز روسیه توجه کنند. این درخواست در نامه‌ای سرگشاده که در صفحه فیسبوک وی منتشر شده، بیان شده است.
فیتسو در این نامه نوشت: «من باور دارم که در راستای منافع تمامی شهروندان اتحادیه اروپا، تلاش‌های اروپایی برای حمایت از اوکراین باید منطقی باشد، نه به شکل اقدامات خودتخریبی و به شدت زیان‌بار برای کشورهای عضو اتحادیه اروپا.»
نخست وزیر اسلواکی هشدار داد که نادیده گرفتن تصمیم ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، مبنی بر توقف ترانزیت گاز از طریق خاک این کشور توسط اتحادیه اروپا، به طور اجتناب‌ناپذیر منجر به درگیری‌های جدی خواهد شد.
فیتسو افزود: «در این راستا، از شما می‌خواهم که نه تنها از طرف جمهوری اسلواکی، بلکه به نمایندگی از کل اتحادیه اروپا، به این وضعیت بی‌سابقه توجه لازم داشته و اهمیت فوری به آن بدهید.»
عواقب امتناع گرجستان از باز کردن «جبهه دومی» علیه روسیه
ایراکلی کوباخیدزه، نخست‌وزیر گرجستان شب گذشته اعلام کرد که خودداری مقامات تفلیس از موافقت با ایجاد «جبهه دومی» علیه روسیه در سال 2022 باعث ایجاد مشکلات متعددی در این کشور شده است.
وی در یک برنامه تلویزیونی گفت: «نیروهایی وجود دارند که ما آن‌ها را حزب جهانی جنگ می‌نامیم و در آمریکا به آن‌ها حامیان "دولت عمیق" می‌گویند. این افراد به شدت خواستار باز کردن «جبهه دومی علیه روسیه» در گرجستان بودند. البته همان‌طور که در آمریکا دولت عمیق وجود دارد، در گرجستان نیز دولت عمیق کوچکی به نام "جنبش ملی جمعی" داریم.»
کوباخیدزه تأکید کرد که احیای روابط گرجستان با آمریکا در وهله نخست به نتیجه درگیری نظامی کنونی در اوکراین بستگی دارد و پس از آن، هیچ‌کس از گرجستان نخواهد خواست «جبهه دومی» را باز کند. وی همچنین برگزاری انتخابات پارلمانی در گرجستان و مراسم تحلیف دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، را از شرایط دیگر دانست و افزود: «مراسم تحلیف در 20 ژانویه برگزار می‌شود و ما امیدواریم که بعد از آن واقعیت جدیدی در منطقه بوجود خواهد آمد.»
جمهوری استونی نیازی به بستن مرزهایش با روسیه نمی‌بیند
لائوری لیانمتس، وزیر کشور استونی روز گذشته اعلام کرد که ضرورتی به بستن مرزهای این کشور با روسیه وجود ندارد، زیرا این اقدام مشکل امنیتی استونی را حل نخواهد کرد. وی گفت: «دولت می‌داند که چه زمانی و تحت چه شرایطی باید مرزها را ببندد. اگر ضرورت داشته باشد، ما آماده انجام این کار هستیم . با این حال، در حال حاضر چنین اقدامی از نظر امنیتی ضروری نبوده است.»
به گفته وی، عجله در تصمیم‌گیری برای بستن سریع مرزها در مناطق شرقی و جنوب استونی جایز نیست، زیرا این امر می‌تواند بر زندگی مردم ساکن این مناطق تأثیر منفی بگذارد. جزئیاتی درباره شرایطی که ممکن است استونی را به بستن مرزها با روسیه وادارد، گزارش نشده است.
چند روز قبل، کریستن میخال، نخست‌وزیر استونی گفته بود که قصد دارد نیروهای دریایی ناتو را برای حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی این کشور در سواحل دریای بالتیک به کار گیرد و تأکید کرد که در این موضوع باید فعال‌تر عمل کرد. پیش از آن هم، فنلاند، لتونی و استونی اذعان کردند که بدون مشارکت ایالات متحده قادر به مقابله با تهدیدات احتمالی از جانبه روسیه نیستند. در همان زمان، میخال گفته بود که ناتو باید توان دفاعی خود را تقویت کند.
غرب به طور مرتب با هشدار درباره امکان جنگ قریب‌الوقوع با روسیه، نگرانی عمومی را در میان شهروندان کشورهای شرق اروپا افزایش می‌دهد. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، بارها تأکید کرده که چنین برنامه‌ای اصلاً در دستورکار این کشور وجود ندارد.
آمریکا و ناتو در صورت تهدید روسیه با پاسخ قاطع روبرو می‌شوندناتو جای آمریکا را در ارائه کمک‌ نظامی به اوکراین می‌گیردتحولات اوکراین| ناتو در فکر حمله پیشگیرانه علیه روسیه انتهای پیام/

لینک کوتاه:
https://www.iranianejahan.ir/Fa/News/1310396/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پشت پرده انصراف از حضور در اکسپوی ژاپن، ملاحظات داخلی یا سیاسی؟

پرواز ستاره پرسپولیسی به مقصد نامعلوم (عکس)

برلین چاره‌ای جز اعزام ارتش به اوکراین ندارد

هشتمین عجایب جهان باستان کجاست و چگونه کشف شد؟

آیا افزایش صادرات نفت ایران به چین چراغ سبز کاخ سفید است؟

تولید سالانه 506 هزار تن لیتیوم در مالی توسط استرالیا و چین

دختر افغان برای رفتن از ایران اعتصاب غذا کرد و خفه شد

به افغانستان سفر نکنید

از سفر به افغانستان خودداری کنید

درخواست کانادا برای خودداری از سفر به افغانستان

افغانستان محور گفتگوهای مقامات ایران و هند

این دشمن قدیمی و همکار جدید ترامپ کیست؟

شیخ نعیم قاسم: شهید سلیمانی نقشه‌های آمریکا را خنثی کرد

شیخ نعیم قاسم: شهید سلیمانی نابودگر نقشه‌های آمریکا و احیاگر محور مقاومت بود/ : مردم سوریه در آینده نقش مهمی در رویارویی با رژیم صهیونیستی خواهند داشت +فیلم

پزشک ارشد ایالت متحده علیه مشروبات الکلی

شیخ نعیم قاسم: شهید سلیمانی طرح‌های آمریکا و اسرائیل را رسوا کرد

خداحافظی‌های بی‌بازگشت

آمریکا؛ اکران ژانر وحشت در سال نو میلادی

پیشروی اسلام اخوانی

«زنده‌کُشی» در غزه

حمله جنگنده‌های عراق به مخفیگاه‌های داعشی

یک انتخاب چالش‌برانگیز برای خاورمیانه

دستگیری دختر عموی الهام علی‌اف در یونان

دبیرکل حزب‌الله لبنان: شاید صبر ما قبل از اتمام آتش‌بس 60 روزه به سر برسد

پلیس دانمارک: 20 هواپیمای بدون سرنشین بر فراز بندر کپنهاگ رویت شده است

پرداخت وام به متقاضیان خرید پنل خورشیدی

واگذاری سهام سایپا و ایران خودرو تصویب شد

شیخ نعیم قاسم: قاسم سلیمانی نابودگر نقشه‌های آمریکا و احیاگر محور مقاومت بود +فیلم

شیخ نعیم قاسم: شهید سلیمانی نابودگر نقشه‌های آمریکا و احیاگر محور مقاومت بود +فیلم

تصمیم اولیه برخی مدیران قطع کامل برق و گاز صنایع بود/ بسته حمایتی صنایع نمایشی نیست

معاون هماهنگی امور اقتصادی زنجان : 50 درصد اقتصاد این استان با صنعت گره خورده

دستور مهم اقتصادی پزشکیان در جلسه سران سه قوه

تصمیم اولیه برخی مدیران قطع کامل برق و گاز صنایع بود / بسته حمایتی صنایع نمایشی نیست

مهلت تایید «سوابق تحصیلی» تمدید شد

مالیات های ارزش افزوده مناطق آزاد باید در همین مناطق خرج شود

اتحادیه اروپا پورت تایپ سی را ممنوع کرد / اپل بالاخره زیر بار رفت

تولیدکنندگان اروپایی ملزم به اجرای «تایپ-سی برای همه چیز» شدند

ویدیو/ ویروس جدید چینی‌ها، کرونا را زنده می‌کند؟

شیوع ویروس جدید دوباره در چین / آخرالزمان تکرار می‌شود؟

درخواست کانادا برای خودداری از سفارت به افغانستان

وزیر امور خارجه آمریکا: از سقوط اسد متعجب شدیم!

آغاز ساخت نخستین پایگاه نظامی آمریکا در رقه با چراغ سبز جولانی

نخستین گام واشنگتن برای ساخت پایگاه نظامی در سوریه

ماجرای مدالی که بایدن به مسی میدهد چیست؟

حمله هوایی جنگنده‌های آمریکا به سوریه

ایران و اروپا پیش از مذاکرات به دنبال به‌دست آوردن اهرم فشار بر یکدیگر هستند/ محدودیت‌های قبلی آمریکا هزینه حمل و نقل را دو برابر کرده/ تحریم‌های اروپا باعث محدودیت کشتی‌های ایرانی برای پهلوگیری در بنادر اروپایی می شود

اذعان «بلینکن» به تسلیح اوکراین پیش از آغاز عملیات ویژه روسیه

نعیم قاسم: شهید سلیمانی فرمانده راهبردی در سطوح فکری، سیاسی و مبارزاتی بود

مسی از بایدن مدال می گیرد

طرح جدید آمریکا برای فروش سلاح به اسرائیل